Jdi na obsah Jdi na menu
 


rad-k.jpg

Řád navrhuje výbor kynologického klubu a nesmí být v rozporu se stanovami Českého kynologického svazu. Navržený řád schvaluje členská schůze.

 

Výcvikové dny jsou STŘEDA od 15:00 do 20:00, ČTVRTEK od 15:00 do 20:00 a NEDĚLE od 07:00 do 14:00. Nováčkům začíná výcvik v 10:00.

Každý člen je povinný řídit se stanovami ČKS.

 

Je povinností každého psovoda hlídat si odčervení a vakcinaci psa. Povinná vakcinace psa: vzteklina, psinka, parvoviroza

 

Ve výcvikový den je zakázáno vodit neupoutaného psa na cvičišti. Odpovědnost za škody způsobené psem nese jeho cvičitel. V případě, že pes na cvičební ploše provede potřebu,je psovod povinen toto odklidit.

 

Členem ZKO se může stát každý člověk starší 10-ti let. U členů mladších 15-ti let je nutný písemný souhlas rodičů. Zkušební doba pro přijetí člena je 2 měsíce.

 

Roční poplatek na člena činí 1000 Kč. Platba se provádí jednorázově do 20.12.  předcházejícího roku. Hostující člen zaplatí roční poplatek 500 Kč a má právo využívat výcvikové zařízení, ale je povinen plně respektovat program výcviku.

 

Členství může ukončit každý člen dobrovolně. Legitimace ČKS zůstává majetkem člena.

 

Členové jsou povinni zacházet se psy podle zákona na ochranu zvířat. Při nedodržení zákonných ustanovení lze člena z kynologického klubu vyloučit.

       

 

 

P R O V O Z N ÍŘ Á D   C V I Č I Š T Ě

ZKO Kopidlno a fotbalového hřiště 

Pševes – část pozemku č.kat. 693

 

 

 

Úvodní ustanovení

 

Výcvikový areál ZKO Kopidlno (dále jen „cvičiště“) tvoří soubor prostor fotbalového hřiště a prostor mezi fotbalovým hřištěm a místní komunikací (poz.č.kat. 695).

ZKO Kopidlno tento prostor užívá na základě nájemní smlouvy s městem Kopidlnem. Cvičiště slouží ve výcvikových dnech ke sportovnímu výcviku psů členů ZKO a celkové přípravě zájemců o kynologii v souladu s platnými soutěžními a zkušebními řády ČKS a FCI.

Mimo výcvikové dny slouží prostor veřejnosti k míčovým a podobným hrám.

 

Článek I.

Organizace výcviku ZKO ve výcvikové dny

 

  1. Kynologický výcvik je organizován hlavním výcvikářem ZKO a probíhá dle jeho pokynů, nebo pokynů osoby, která je k výcviku hlavním výcvikářem určená.
  2. Výcviku se smí zúčastnit pouze členové, kteří nejsou ovlivněni alkoholickými, či jinými návykovými látkami, které by měly za následek nesportovní chování a narušovaly by řádný průběh výcviku.
  1. Výcvik probíhá ve výcvikových dnech. Výcvikovými dny jsou:
    středy a čtvrtky         15:00 – 20:00 hod
    neděle                     7:00 – 14:00 hod
    Mimo výcvikové dny se mohou na cvičišti  konat závody,zkoušky výcvikových psů, nebo brigády, které pořádá ZKO Kopidlno. Tyto terminy budou hlášeny vždy předem na MěÚ Kopidlno.Každý, kdo není členem ZKO Kopidlno, může do prostoru cvičiště vstoupit pouze se souhlasem výboru ZKO Kopidlno. V případě porušení tohoto ustanovení lze osoby z prostoru cvičiště vykázat, a to i za pomoci třetích osob
  2. Veškeré výjimky v organizaci výcviku náleží k řešení výboru ZKO, popřípadě členské schůzi organizace
  3. Využívat zařízení cvičiště a jeho materiálního vybavení pro výcvik (překážky), mají právo všichni řádní členové ZKO za předpokladu řádného plnění svých povinností. Cizí osoby, tedy nečleni ZKO mají zakázáno vstupovat a používat materiálového vybavení pro výcvik (překážek)bez výslovného souhlasu výboru ZKO.
  4. Všichni účastníci výcvikové činnosti jsou povinni pečovat o zařízení a vybavení cvičiště s péčí řádného hospodáře. Každý psovod si neprodleně uklidí exkrementy svého psa do vyhrazeného místa.
  5. Každý psovod je plně zodpovědný za chování svého psa a případně jim způsobené škody.
  6. Uvazování psů je povoleno pouze na místech k tomu vyhrazených. Psi se přednostně odkládají do kotců. Vstup psů do klubovny ZKO je zakázán. Každý je povinen udržovat v klubovně čistotu a pořádek.
  7. Ten, kdo způsobil škodu na zařízení či vybavení v majetku ZKO, je povinen uvést vše do původního stavu v co nejkratší době a na vlastní náklady.
  8. Parkování automobilů je možné na krajnici přilehlé místní komunikace. Dále pak podél potoka Mrlina, ovšem tak, aby nebyl omezen výcvikový prostor.

 

 

ZKO Kopidlno zajišťuje pravidelnou údržbu pronajatých ploch, především sekání.

 

 

 

Článek II.

Práva a povinnosti ostatních návštěvníků v době mimo výcvikové dny

 

  1. ostatní návštěvníci mohou používat prostor k míčovým a jim podobným hrám, k pořádání společenských akcí, pořádaných místními spolky a městem Kopidlnem. Po dohodě s výborem ZKO je ke společenským akcím možné poskytnou částečně i zázemí ZKO Kopidlno (klubovnu, přístřešek).
  2. Do prostoru cvičiště je zakázáno vjíždět motorovými vozidly, motocykly a čtyřkolkami.
  3. V prostoru je zakázáno venčení psů.
  4. Stále výcvikové pomůcky – překážky slouží pouze k výcviku psů. Ostatní návštěvníkům je mimo výcvikové dny zakázáno jejich používání. ZKO Kopidlno nenese odpovědnost za případná zranění, způsobená používáním těchto překážek.